Имате нужда от информация и помощ?
Свържете се с нас: info@sofdecor.com

Топ 10 на тенденциите в кухнята през 2024 г

Ако искате да актуализирате кухнята си тази година, независимо дали става въпрос за малки бюджетни актуализации или основен ремонт, продължете да четете, за да разберете 10-те най-добри тенденции в кухнята през 2024 г. Това са вашите тенденции в кухненския дизайн. Ще намерите най-новото в кухните – всичко от шкафове до плотове, дори малките детайли на хардуера. Тъй като обичам „Направи си сам“, споделям и много начини, по които можете да спестите пари и „Направи си сам“ части от вашия кухненски проект. Знам, че сме в странно време – инфлацията е висока и не искаме да харчим много пари, за да направим дома си красив.

Тенденция 1: Цветовете на шкафовете се завръщат

мдф капучино

Един от най-лесните начини да промените кухнята си е с цвета на шкафа. Можете дори да боядисате съществуващите кухненски шкафове, ако търсите бюджетен DIY с ГОЛЯМО въздействие. 

Тъй като шкафовете заемат толкова много визуално пространство в кухнята, искате да изберете цвят, който ще ви хареса. Белите кухни стават все по-малко популярни. Но ако искате да запазите шкафовете в светъл цвят, изберете меко бежово. Бежовите шкафове могат да бъдат модерни или преходни.

Ако търсите драматичен цвят, черните и зелените шкафове ще бъдат много популярни. Тези 2 цвята са популярни цветове за бои през последните няколко години, а сега тази цветова тенденция се премества и в кухнята. Дървените шкафове в средни и по-тъмни тонове също стават все по-популярни. Съчетайте ги с кремове и дървени греди, за да получите органично и естествено кухненско усещане.

Тенденция 2: Гръбни плочи или острови с мраморни жилки

Виждаме много драматичен гръб с мраморни жилки. Тези са толкова супер луксозни. Най-популярната цветова схема ще бъде бяла с тъмни жилки, но черните мраморни плочи също ще бъдат много популярни, ако търсите по-мрачна атмосфера.

Те също са доста скъпи. Ако искате да възпроизведете този външен вид с ограничен бюджет, вземете епоксиден комплект и се опитайте да пресъздадете този външен вид. Мраморните плотове също са много популярни в дизайна на кухненски плотове през 2024 г.

Тенденция 3: Добре дошли на многофункционалния кухненски остров

Една от най-големите тенденции в кухненския дизайн, която се наложи през последните 7 години и ще остане тук, е голям кухненски остров. Кухненските острови са толкова популярни, защото правят пространството не само за готвене, а също място за хранене и забавление. Това е централната точка на кухнята.

Големият остров има многофункционална цел за семействата, които бързат сутрин да опаковат обяд, да закусят и да излетят през вратата! Лесно е да изхвърлите всички съдове в мивката/съдомиялната машина. Остров, който гледа към всекидневната, е чудесен за открито движение на гостите през основното ниво на дома.

Големите кухненски острови ще продължат да бъдат центърът на дома и през 2024 г

Тенденция 4: Плочки с органична форма

Ако искате да обновите своя гръб, но не харесвате драмата на мраморния гръб, изберете плочка с органична форма. Това е стил, който няма идеално квадратни ръбове. Дори не е нужно да поставяте разделители между тях. По-меките форми са наистина хубави в кухня, където има много ъгли като шкафовете, острова и уредите. Мразя да го казвам, но плочките в стила на метрото са нещо от миналото.

Тенденция 5: Профили за врати

Вашият стил ще определи какъв тип профил на вратата ще работи най-добре във вашата кухня. Ако имате модерна кухня, изберете врата с плосък панел.

кухня мдф сиво мат

Стъклените врати също са много популярни, особено с няколко чисти декорации и подсветка.

Тенденция 6 – Скрийте своите уреди

Уредите за вграждане ще продължат да бъдат популярни. Те правят дома да изглежда по-висок клас, защото има непрекъснат ред врати на шкафовете. Ако искате да постигнете този външен вид, трябва да закупите уреди за вграждане. Освен това говорете с вашия мебелист да направят врата по поръчка с точния размер на хладилника. Не купувайте обикновен хладилник и не очаквайте да можете да добавите панелна врата към него!

За да намалите безпорядъка върху плота, добавете станция за уреди. Това е врата на шкаф, която покрива малките уреди като блендер, кафе машина, тостер и т.н. Плъзгащото се чекмедже за вашата кафе машина е гениално! Това изглежда много по-чисто и дори можете да го направите вратата с различна функция – скриване в шкафа, отваряне на горе и встрани.

кухня със скрити шкафове - гр. Пловдив, ул. Мария Кюри 8

Тенденция 7 – Направете своя аспиратор акцент в кухнята

Помните ли, когато криехме аспиратора си в шкафа над печката? Една лесна актуализация, за да достигнете до настоящите тенденции, е да премахнете шкафа и да добавите уникален дизайн на уреда. Има много различни форми. Не забравяйте да съчетаете формата със стила на шкафовете.

Тенденция 8 – Използвайте еднакви дървени подове в кухнята и дома си

Когато бях дете, нямаше начин да намерите дървен под в кухнята – както твърда дървесина, така и ламинат. Но тези подови настилки са изминали толкова дълъг път и са толкова издръжливи! Те също са водо и топлоустойчиви. Изглежда много по завършено и доста по луксозно, ако използвате една и съща настилка, особено ако това е кухня с отворено пространство. Това придава на сърцето на дома откритост и визуално сливане на пространството, каквото търсим днес в дизайна на жилищата.

Тенденция 9: Подобрете кухнята с метални елементи

Полиран месинг и никел ще бъдат наистина популярни в кухненския дизайн. Те добавят приятен блясък, където иначе би било скучно в кухнята. Не се страхувайте да смесвате и метали, като кран от полиран никел и месингов обков. Класическите форми на кранове също ще бъдат много популярни. Модерните форми ще останат основен елемент.

SCHOCK KAVUS PULLOUT INOX

Тенденция 10 – Покажете това, което обичате!

Добавянето на характер в кухнята може да бъде трудно! Един от начините е да имате отворени рафтове за любимите си предмети като чинии, дъски за рязане или готварски книги. Можете също така да изложите вашите подправки в кухнята с витрина за шкаф за подправки.

гирлянд с изкуствен бор

Заключителни мисли за тенденциите в кухненския дизайн 2024

Кухненските тенденции винаги се променят. Насърчавам ви да мислите дългосрочно за това как функционира домът ви. Никога не добавяйте някой от тези елементи, ако не ги обичате само защото интериорните дизайнери казват, че са популярни. Вземете няколко от тези идеи за кухня и ги добавете в пространството си, за да се почувствате като в нова кухня!

www.sofdecor.com

Leave a Reply