Имате нужда от информация и помощ?
Свържете се с нас: info@sofdecor.com

Идеи за малка кухня

Тези идеи са полезни, независимо дали търсите идеи за преустройство на малки кухни или мокро помещение или просто искате да спестите място.

Инвестирайте в интелигентно съхранение

Може да изглежда нелогично, но там, където пространството е ограничено, освен ако таваните не са много високи, обичам да премахвам напълно стенните шкафове в полза на кухненските рафтове.

Модулна кухня Еми

Изглежда много по-добре и отваря пространството. Те са прекрасен начин да изразиш своето усещане и индивидуалност. Рафтовете са не само красиви, но и много практични. Ако организираш най-често използваните си съдове, като чаши, купи или пък буркани за подправки или паста, ще създадеш бърз и лесен достъп.

А за да създадеш стил и индивидуалност допълни с любимите си готварски книги. Те ще внесат много цвят и ще ти бъдат винаги под ръка.

Използвайте декорация, за да озарите кухнята

Белите кухни изглеждат доста семпло. Нужна е лека цветна нотка в интериора, за да направи пространството визуално по интересно.

Тук може да използваме ваза с цветя, като в близост може да поставим сходна по нюанс например купа за плодове. Само не прекалявай с акцентите. Спри се на два – три. Тук можеш много да експериментираш и според сезона да правиш различни акценти.

Използвайте максимално неудобните ъгли в кухнята

Малките кухненски разпределения се характеризират със своите необичайни кътчета и пролуки. Извличането на максимума от тези тесни пространства е от ключово значение за увеличаване на пространството за съхранение във вашите идеи за малка кухня. Вмъкнете дребните домакински уреди, кафемашини или микровълнови фурни в ъгловите шкафове или инсталирайте отворени рафтове в нишите, за да се възползвате максимално от наличното пространство. Съчетайте с неутрални цветове и бели каменни плотове, за да запазите усещането за светлината и простор.

Прибирайте уредите и храната в шкафовете

Ако кухнята ви е малка, безпорядъкът, останал отстрани, ще използва така необходимото работно пространство и ще я направи да изглежда още по-малка. Освен това, когато става въпрос за готвене, ще бъдете ограничени с площта на плота.

Направете повече място за себе си, като поставите всички уреди, които не се използват всеки ден, в шкаф, а не отстрани. Същото важи и за всяка храна. Също така може да си струва да помислите дали декоративните кухненски аксесоари не са в повече и не запълват пространството.

Поставянето и организирането на кухненските чекмеджета , така че да могат да поберат всичко – от подправки до съдове, е много по-ефективно използване на пространството, отколкото инсталирането на шкафове в малки кухни.

Търсете компактни уреди, като избирате премиум модели, които дават оптимално вътрешно пространство, като същевременно отговарят на стандартни или компактни размери. Също така се предлагат много многофункционални компактни фурни, които предлагат набор от методи за готвене от пара до конвенционална и микровълнова фурна в един практичен уред.

Привличането на правилния дизайнер е от ключово значение и най-важното е, че кухнята трябва да бъде проектирана така, че да отговаря на пространството, вместо да избирате гама или стил и да се опитвате да адаптирате идеите си към възможността на пространството.
Нашите модулни кухни могат да усвояват по функционален начин наличното пространство. Нашите проектанти дадоха добрите си и функционални решения за малката кухня.
Ако се интересувате от нова малка вградена кухня, вижте част от нашите кухни или се свържете с нас от тук.

Leave a Reply